Knjaževa Bašta
je jedan od bolje očuvanijih spomenika Bara. Ovaj objekat je dio kompleksa kojeg je kralj Nikola podigao u drugoj polovini 19. vijeka.


Ovaj objekat je sagrađen nešto kasnije od kompleksa a urađen je po uzoru na neke od evropskih i najvjerovatnije bio je poklon italijanske kraljevske porodice.

Dvorac Knjaza NikoleSvojom specifičnom građom ovaj objekat se izdvaja od ostatka Barske arhitekture i po tome je jedinstven na ovom prostoru. Arhitekta dvorskog kompleksa je Josip Slade koji je u tom periodu projektovao mnogo zdanja širom Crne Gore.

Dvorski kompleks kao i bašta su podignuti na najljepšem dijelu Barske obale koji se zove Topolica.Danas je dvorski kompleks reprezentativni kulturno istorijski spomenik koji govori o dijelu barske prošlosti i kraljevske porodice.

U Dvorcu kralja Nikole danas je smješten zavičajni muzej grada Bara, a Knjaževa Bašta je već nekoliko decenija preuređena za potrebe reprezentativnih ugostiteljskih objekata.

Knjaz Nikola sa porodicom


U srcu Bara, na obali mora, restoran Knjaževa Bašta već godinama pažljivo čuva knjaževski duh. Svojim autentičnim ambijentom, brižno odabranim specijalitetima i vrhunskim vinima u ovaj kraj donosi pravo osvježenje.

Knjaževa Bašta, to je doživljaj koji ćete pamtiti, emocija koju ćete željeti da osjetite ponovo i mir kojem ćete težiti.

I zaista, Knjaževa Bašta predstavlja pravo malo putovanje kroz istoriju. 

Uz sve to, najbolje se uklapa vino. Nudimo širok izbor, bilo da ste ljubitelj crvenih, belih, penušavih, manje ili više suvih, uz čašu, dve, i italijanske melodije, zaboravićete jednoličnu svakodnevicu, obaveze, probleme. Pored vina, tu su i druga pažljivo odabrana alkoholna i bezalkoholna pića.

U mogućnosti smo da u našem restoranu za vas organizujemo različite vidove okupljanja. Podržaćemo vas u potpunosti, bilo da je u pitanju vjenčanje, krštenje, rođendan ili za poslovne sisteme team building, godišnjica i sl.

Dođite, opustite se i uživajte u Knjaževom ambijentu !!!